torstai 13. elokuuta 2020

Hevospelit: Star Stable Online

Visuaalisesti kaunein tietämäni hevospeli on Star Stable Online. Olen pelannut sitä ehkä noin viisi vuotta, muista menoistani riippuen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Useimmiten käy niin, että innostun pelaamaan, kulutan älyttömän määrän aikaa seikkaillen ympäri Jorvikia, tehden tehtäviä ja treenaten hevosia, ja sitten saan oikeastaan yliannostuksen koko pelistä eikä mieleni tee taas pitkään aikaan pelata ollenkaan.

Hyvät hevospelit ovat mielestäni harvassa. Syynä saattaa olla toki varsin nuori kohdekansa, ja siten pelin tekoon ei jakseta juuri panostaa, tarinat ovat tylsiä ja hevoset eivät edes näytä kovin hevosmaisilta. Pelatessani vuonna 2012 Elder Scrolls IV: Oblivionia, ajattelin että tässäkin on aidomman näköiset hevoset kuin sen ajan hevospeleissä, ja silloinkin Oblivion oli jo kuusi vuotta vanha peli...

Ja onhan SSO todella hyvä peli, vaikka hampaita kiristellen maksoinkin aikanaan elinikäisen Star Rider -jäsenyyden miettien, mitä kaikkia muita pelejä olisin sillä rahalla saanut. Mutta kuten sanoin, hyvät hevospelit ovat harvassa, ja tämä on kuitenkin sellainen joka on toiminut niin kevyenä ajantappajana kuin joskus myös hyvänä eskapismina kun arki on stressannut. Kyllä, minulle grafiikoilla on suuri merkitys. Ja tämän pelin grafiikoissa silmä ja mieli lepää.Monelle virtuaalihevosharrastajalle SSO on jo entuudestaan tuttu peli, joten en jaksa alkaa sen kummemmin selittämään pelin tarinaa. Vaikka peli onkin lähtökohtaisesti suunnattu varhaisteini-ikäisille, on se kaikin puolin myös monen aikuisen makuun (itsellänikin ikää siis 23 vuotta). Miksi peliä suosittelen, on se että peli suuntautuu lähes kokonaan hevosten ympärille, mutta tehtäviä ei ole pakko tehdä koko ajan vaan maailmassa voi myös liikkua vapaasti, ihaillen maisemia tai suorittaen vaikka muita juttuja kuten metsästäen piilotettuja tähtiä tai treenaten hevosia ympäri maailmaa löytyvillä radoilla.

Controlit pelissä on yksinkertaiset, ja liikkuminen niin jalkaisin kuin hevosen selässäkin on erittäin käyttäjäystävällistä ja helppoa. Välillä tosin kyllä kiroan kun hevonen törmää esteeseen kun sen yli pitäisi hypätä, mutta vika löytynee silloin ihan käyttäjästä eikä pelistä. Osa tehtävistä tuntuu olevan hirveää toistoa, ja välillä eteneminen päätehtävässä saattaa tuntua tuskastuttavan hitaalta. Viime aikojen pelipäivitysten mukaan tuohon tehtävissä etenemiseen on tullut suuria muutoksia, ja nyt ei pitäisi tarvita tehdä viikon tai kahden ajan samoja tylsiä päivittäistehtäviä jotta tarinassa pääsee etenemään tietyssä kohtaa.

Noin muuten pelin tehtävät ovat ihan mukaansatempaavia, jos siis tykkää siitä että tarina on paljon hahmojen puheiden varassa, ja ne on itse luettava sen sijaan että yksikään NPC varsinaisesti puhuisi ääneen koko pelissä. Itse tykkään juuri tällaisesta tyylistä, varsinkin kun kuullunymmärtäminen joskus vähän on mitä on, ja keskittymisvaikeudetkin ovat vielä siinä mukana. Tämänlaisia pelejä haluaisin enemmän, pelattavuus kun on juuri sellainen mikä on omaan mieleeni. Eikä aiheen tarvitsisi edes pyöriä hevosten ympärillä.Star Stable Online on ilmainen ladata, ja sitä voi pelata tasolle 5 asti (jos nyt oikein muistin). Maksullinen jäsenyys avaa koko maailman käyttöön sitä mukaa kun tarinassa etenee, ja sen voi ostaa joko kuukausittain, pidemmissä erissä tai sitten maksaa kerralla elinikäisen jäsenyyden. Monet asiat pelissä maksavat Star Coins -rahaa, joka on maksullista mutta jäsenet saavat sitä 100 joka lauantai. Uusia hevosia voi maksaa vain tällä valuutalla, mikä on sinällään harmi mutta ei haittaa minua kun tuota rahaa ehtii kertyä kun jäsenyys rullaa ja saatan olla välissä aina useammankin kuukauden pelaamatta.

Olen itse tällä hetkellä pelissä tasolla 20, jatkoin pelaamista taas useamman kuukauden tauon jälkeen. Minut löytää nimellä Ambra Dragonstone, en ole tosin suomen serverillä vaan olisiko ollut Spring Star. Kuvissa peliin eilen uutuutena tullut marwarinhevonen, tämä oli ehkä kaunein pitkiin aikoihin peliin tullut yksilö vaikka säännöllisesti tuonne tuleekin aina erittäin upeannäköisiä, uusia hevosia.


----------


Eipä tässä sen kummempaa, ajattelin esitellä tämänhetkisen suosikkihevospelini. Näitä kyllä löytyy, jatkossakin tulette siis kuulemaan pelaamisistani. Virtuaalipuolella on ollut nyt vähän hiljaista kun on ollut kaikkea muuta, kunhan olen vastuutehtävät sekä sovitut asiat hissukseen hoitanut. Ensi viikolla taas aktivoidutaan. Ja kyllä, osasyy virtuaalipuolen hiljenemiseen on kun pitää päästä vähän tuulettumaan peliharrastuksen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti