maanantai 15. helmikuuta 2016

Mikä kiinnostaa juuri nyt?

Suhteeni virtuaalihevosiin on jatkuvasti hyvin ailahtelevainen. Välillä mikään ei kiinnosta, joskus taas puuhastelen jonkun tallin parissa innoissani viikkosotalla ja jätän muut projektit sen varjoon. Sitten taas vaihdan tallia johon panostan, ja se äsken niin kiva talliprojekti saa seisoa pari kuukautta koskemattomana kunnes innostus siihen joskus taas palaa. Mikä virtuaalimaailmassa sitten juuri nyt kiinnostaa minua? Entä mihin en jaksa keskittyä tällä hetkellä lähes ollenkaan?

Harvinaiset hevoset
Joskus ne on ihan sieltä jostain, kun kuvia ei välttämättä löydy mistään, jalostusmateriaalista puhumattakaan. Jollain tapaa harvinaiset kuitenkin antavat eniten kun on kyse hevoskasvatuksesta: kaikki hevoset ovat merkittäviä yksilöitä jalostusta ajatellen, ja jo pienellä vaivannäöllä saa ne omat hevosensa jo näkymään siellä omanrotuistensa sukutauluissa. Mikä olisikaan hienompaa kuin nähdä, että sinun omistuksessasi olevat hevoset ovat jossain siellä kuudennessa polvessa, jonkun toisen kasvattajan hevosten suvuissa?

Värijalostus
Suorastaan kutkuttava tunne suunnitella jonkin erittäin väririkkaan rodun seuraavia varsaryppäitä, joissa varsat pääsevät jatkamaan vanhempiensa kauniita värilinjoja. Miten olisi esimerkiksi samppanjanvoikko tovero tennesseenwalker? (harmiksi tällaiselle ei löydy itseltäni mitään kuvia, voisihan sitä aina piirtää jos tänne asti päästään). Ihan perusvärisetkin sukulinjat on kivoja, esimerkiksi pelkästään mustia hevosia omaava emälinja (ja nythän ei tosiaan puhuta roduista joilla musta on se ainoa väri).

Pitkät suvut
Oli rotu mikä tahansa, on pitkät suvut oikeastaan aina kiinnostavia. Varsinkin silloin kun sieltä löytyy itselle ennen tuntemattomia nimiä. Harvinaisten kohdalla harmiksi vaan tuntuu menevän siihen, että siellä tietyillä roduilla on vaan ne tietyt nimet joka hevosen suvussa. No, onneksi on olemassa evm-sukuiset ja ainakin yksi innokas hevosten tuoja ja uusien sukulinjojen jalostaja, jolla on lopulta tähtäimessä ne pitkäsukuiset ihanuudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti