perjantai 3. heinäkuuta 2020

Vinkkejä kuvalupien metsästykseen

Ajattelin jakaa alla muutaman yleisen vinkin kuvalupien metsästykseen. Tällä kertaa keskityn nimenomaan siihen kuvien ja kuvapaikkojen etsimiseen, enkä niinkään siihen mitä siitä kuvalupapyynnöstä tulisi löytyä tai kuinka ylipäätään lähestyä näitä farmeja/valokuvaajia.


1) Googlen kuvahaku
Tällä tavalla aloitin aikoinaan oman kuvienmetsästykseni. Hakusanoina käytin hevosrotua, mahdollisesti sukupuolta ja väriäkin. Nykyään googlen haulla löytyy suurimmaksi osin pinterest-kuvia, jotka on helppo välttää kun kirjoittaa hakuun myös -pinterest. Tällöin sieltä löytyy pääosin niitä farmien ja valokuvaajien sivuja, joista sitten löytyvät myös näiden kuvien haltijoiden yhteystiedot ja mahdollisesti enemmältikin niitä halutunlaisia hevoskuvia. Ihan perus google-hakukin toimii, mutta tykkään selata kuvahakua, klikata mielenkiintoista kuvaa ja katsoa löytyisikö sitä kautta linkkiä hevosen omistavan farmin taikka kuvan ottajan sivuille.

2) Linkit farmien ja valokuvaajien sivuilla
Kannattaa katsoa, onko esimerkiksi farmin sivuilla linkkejä muille talleille, jotka eivät välttämättä esiintyisi google-haussa ja jäisivät siten kokonaan huomioimatta. Tällä tavoin olen löytänyt useamman "harvinaisemman" kuvapaikan. Monet myyntitallit lisäävät sivuilleen linkit myytyjen hevosten uusiin osoitteisiin, tätä kautta löytyy sitten uusia kasvattajia ja myyntitalleja joilta kysellä lupia kuvien käyttöön. Monet upeat hevoskuvat ovatkin löytyneet Hazardinkin hevosille juuri tätä kautta.

3) Rotuyhdistykset, rekisterit, hevosmyyntisivustot ym.
Kannattaa kokeilla, löytyykö rotuyhdistysten ja muiden järjestäytyneempien sivustojen kautta esimerkiksi listoja kasvattajista taikka farmeista jotka myyvät tietyn rotuisia taikka tyyppisiä hevosia. Myös hevosmyyntisivustojen kautta saattaa löytyä yksityishenkilöitä ja ihan farmejakin joilta kannattaa kysellä kuvalupia.

4) Facebook
Moni farmi on tätä nykyä Facebookissa, osa jopa pelkästään siellä. Joidenkin farmien omat nettisivut ovat saattaneet jossain vaiheessa hävitä, mutta samat kuvat löytyvätkin sitten heidän sosiaalisen median profiileistaan. Joissain tapauksissa olen törmännyt siihen, että nimenomaan farmien sosiaalisissa medioissa on enemmän ja jopa parempia kuvia kuin nettisivuilla, varsinkin nykyään kun niitä kuvia on helppo lisätä vaikka heti ottamisen jälkeen suoraan puhelimesta sinne Faceen, Instaan sun muihin paikkoihin.

5) Muut virtuaalihevoset
Tästä vinkistä minut ristiinnaulitaan, tiedän sen...
Mistä muualta saisi yhtä todennäköisesti ja helposti kuvat kuin sellaisesta paikasta joka on jo antanut luvat jollekin muulle virtuaaliharrastajalle? Järjestäänhän toki ei kannata hankkia samoja lupia ja kaikkia samoja hevoskuvia kuin muilla, vaan ihan uniikkiuden takia kannattaa käyttää vaivannäköä ja etsiä itse hyviä kuvalupapaikkoja. Jos kuitenkin näen cremellon morganinhevosen ja haluan itse samannäköisen virtuaalihevosen (taikka minulla on samanvärinen hevonen kuvattomana odottamassa) niin totta ihmeessä selvitän mistä nuo kyseisen hevosen kuvat on ja kysyn itsekin lupia. Tämä kuvienetsintätapa onkin itselläni enemmän sellainen satunnainen, etten järjestään harrasta tätä, vaan nähdessäni erityisen upeat kuvat jollain v-hevosella, selvitän olisiko itsellänikin mahdollisuus saada luvat yhtä hienoihin kuviin.


Tässä on nämä yleisimmät itse käyttämäni kuvienetsintätavat. Pitänee jossain myöhemmässä postauksessa paneutua enemmän lupapyyntöviestin sisältöön ja muihin olennaisiin seikkoihin, ainakin itse metsästäessäni kuvalupia mietin välillä että olisi kiva saada muilta harrastajilta mahdollisia vinkkejä jos minulta onkin jäänyt jotain olennaista huomaamatta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti