torstai 2. heinäkuuta 2020

Miksi ostin juuri tämän hevosen #1

Suurimmalti osin minulla on aina joku pätevä syy ostaa virtuaalihevonen. Joissain tapauksissa kyseessä on ihan heräteostos, mutta useimmiten ostamani hevoset sekä teettämäni yhdistelmät on hankittu jotain tarkoitusta varten. Alla muutama hevonen ja perustelut miksi päädyin juuri sen yksilön hankintaan, jatkan listaa jossain vaiheessa toisessa postauksessa kun noita hevosia löytyy kuitenkin useampi sata jo pelkästään Hazardista.

Tässä ensimmäisessä postauksessa perehdytään Hazardin "muut rodut" kategoriaan osuviin yksilöihin.


Tämän hevosen ostin Alegresta. Etsinnässä oli jonkin aikaa ollut 1-polvinen arabiori, mutta mitään juuri sellaista mikä nappaa kunnolla ei ollut löytynyt. Prostjanie vaikutti omaan jalostusohjelmaani täydelliseltä valinnalta, sillä se oli jo vähän vanhempi herra, ja molemmat vanhemmat ainakin minulle tuiki tuntemattomia nimiä. Ei siis luulisi olevan vaaraa että sukulaisten nimet toistuisivat liian helposti tämän orin jälkikasvun kohdalla.

Tämän tamman ostin yhtä aikaa toisen kalliovuortenhevosen Knoxdale Apricotin kanssa. Rotu on kovin harvinainen, ja varsinaisia kasvattajia löytyy sitäkin harvemmasta. Itselläni löytyi yksipolvinen ori vailla morsianta, joten päädyin ostamaan Knoxdalesta saman tien kaksi yksipolvista tammaa. Juuri Maple Leafin kohdalla ostopäätökseen vaikutti toki myös mahdollinen voikko väritys, vaikka hetken ehdinkin sen takia jännittää löytäisinkö minä sille ollenkaan kuvia.

morg-o.Deep Maroon
Tämä oli tilausvarsa, kun etsinnässä oli morganinhevosia (taisi olla muitakin rotuja etsinnässä). Isäori on niin näyttävä ilmestys että siitä oli pakko saada varsa. Emä on saman harrastajan omistuksessa, ja siltä Deep Maroonille tuleekin tuo nimiteema. Se, että molemmat vanhemmat ovat Arcadian kasvatteja on suuri plussa, vaikka ovathan nuo "taustoistaan" huolimatta molemmat varsin hienoja hevosia noin muutenkin.

Tämän oriherran ostin Ravenwood Ranchilta, joka möi ylimääräisiä hevosia pois. Minulla oli tallissa jo Stiglitzin tammavarsa, joten oli ihan hyvä ratkaisu tarjota isälle kotia jotta sen sivut ei ainakaan häviäisi minun tiedostani. Vielä suurempi syy juuri tämän orin ostoon kuitenkin oli, että sain vihdoin oman Arcadialaisen! Olen ihaillut Arcadia Morgansia koko virtuaaliharrastukseni ajan, mutten kasvattanut vielä morganinhevosia tallin olemassaolon aikana. Stiglitz onkin siinä mielessä minulle aivan erityinen hevonen, ja yksi ehdottomista suosikeistani.

Tämän tamman ostin Ramya Ranchilta, kun talli vähensi hevosmäärää reippaalla kädellä. Kaunis väri ja itselleni tuntemattomampi suku oli ratkaisevia tekijöitä ostotarjoustani ajatellen. Ja pitäähän tallista myös löytyä yksi Glamglarelainen morgan.

Ravenwood Ranchin kasvatit ovat aina varsin upeita. Tämän orin vanhemmat olivat molemmat erittäin hienon näköisiä ja sukuisia hevosia, ja voikkovärin mahdollisuus on aina suurta plussaa. Ei sillä etteikö nimikin olisi ollut suuressa osassa siinä miksi ihastuin juuri tähän oriin. Call of Duty -pelisarjan suurkuluttajana tämä varsa olisi ollut pakko saada vaikka rotu olisi ollut aivan väärä. Onneksi national show horse kuitenkin kuuluu rotuna Hazardin vakioarsenaaliin. Tämän orin jälkeläisille on ainakin helppo keksiä nimiä kun sitä nimiteemaa ei tarvitse kauan pähkäillä...

Mitä tästä nyt voisi sanoa... nimi, väri, suku, kaikki tässä orissa vaan nappaa. Harmiksi minulla itselläni ei ole tälle sopivia tammoja, mutta kyllä poika pääsee vielä jalostuskäyttöön. on se vaan niin hieno. En muista olinko varsinaisesti etsimässä juuri paint-hevosia vai vaan yleisesti harvinaisia, mutta tämän orin kohdalla en voinut olla tarjoamatta kotia kun kasvattaja sen minulle näytti.

ara-ap-t.Mazarin Rico
Tällä tammalla ei arabiveriprosentti varsinaisesti riitä siihen että sitä virallisesti voisi kutsua ara-appaloosaksi. Toisen polven jälkeläisillä sitten riittäisi puhtaisiin arabeihin yhdistettynä. Kuviahan näille on kamalan hankala löytää, mutta hiljaa mielessäni unelmoin, että Hazardissa olisi jonain päivänä vielä pienimuotoista ara-appaloosakasvatusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti